Perjantaina töissä selkään tuli vuoden takaisia tuttuja tuntemuksia ja pelästyin asiaa aika lailla. Onneksi sain nopeasti työterveydestä hyvät lääkkeet ja olo onkin niiden myötä helpottunut eikä mitään pelkäämiäni kramppeja ole tullut. Lauantaina piti olla hakutreenit, mutta valitettavasti mun oli ihan pakko perua ne, ei vaan uskaltanut. Lauantaina muutoin koirien kanssa tuli vain käveltyä rauhallisia metsälenkkejä ja vähän Tuplan kanssa taisin jotain pihassa puuhastella.

Tänään olin Ikaalisissa vetämässä tokokoulutusta. Oli ihan lähellä etten perunut, mutta en vain kehdannut. Otin lääkepurkit mukaan ja hyvin päivän jaksoinkin, ei mitään ongelmia. Automatka (=istuminen) oli haastavin..  Tupla pääsi tänään kaksi kertaa jäljelle, ennen koulutuksia poikkesin Vaivian jäkälä/sammalmaastoon ja koulutuksen jälkeen multapellolle. Molemmat jäljet tällä kertaa hyvin, pellolla oli myös kulma ja maaston vaihdos heinikkoon.

Tottiskoulutuksessa Viski näytti vähän temppuja ja tolpan kiertoja. Näitä on aina kiva näyttää yleisölle, jotka eivät ole kovin paljon aktivoineet omia koiriansa mihinkään "erikoisiin" juttuihin ja muutenkin ylipäätään minkäänlaisten temppujen tekeminen oli hieman oudompaa heille. Aktivoinneemmalle yleisölle näitä Viskin temppuja ei kehtaa näyttääkään . Tupla treenaili myös vähän kaikkea näytösluontoisesti. Näytin mitä kaikkea voi jo pienenkin pennun kanssa touhuilla, kun riittävästi palastelee liikkeet palasiksi. Tupla on muutoin oppinut jo vähän tuomaan lelua takaisin minulle! Ei se edelleenkään tuo sitä salamana, mutta tuo kuitenkin. Noudossa on ihan sama juttu, kyllä sekin sieltä varmasti vielä tupsahtaa paikoilleen. Tähän liittyen myös tunnaria ollaan piilolteltu ja hyvin se löytyykin, palkkaan heti, kun nostaa tunnarin ja lähtee minua kohden. Seuraamista en oikein ole ottanut, kun tökkii nyt jo koko homma... Hyvä alku sille liikkeelle.

Niinkuin tietty kaikki jo tietääkin, niin Suomeen on tullut joukkue-MM-kultaa tokossa! Vau ja vou, aaltoja - aivan mahtava suoritus. Jatsi THE Kone on ottanut mm-pronssia ja toinen kone eli Sina neljännen sijan. On se käsittämätöntä, että vuosi toisensa jälkeen voivat aina vain olla noin hienossa iskussa. Elina kyllä vähän epäili Sinan tuloskuntoa, mutta eipä tuo nyt kovin huonolta vaikuttanut . On hienoja koirakoita kyllä Suomen tokomaailma pullollaan!