Perjantai-iltana päästiin vierailemaan hakutreeneihin Sääksjärven metsiköihin. Vierailu eri ryhmissä on aina hyvin antoisaa ja tärkeätä, mutta onhan siinä aina haasteensa, kun jokaisella ryhmällä on omat tapansa treenata jne. Pitää vain muistaa kertoa tarkkaan palkkaamiset ja kaikki muu sellainen mitä itse pitää erittäin tärkeänä tai mitä ei missään nimessä saa tehdä...

Viskille nenänavaus, sen jälkeen oikea etukulma löytö ja suora palkka. Sitten vasemmalle etukulmaan tyhjä, oikealle tyhjä, vasemmalle tyhjä jolta takaisin tullessa oli tarkoitus pongata lähes keskilinjalla ison kiven kolossa makaava maastoverkkoon piiloutunut äijä. Olin kyllä ihan varma, että Viski ei maalimieheen reagoi, kun oltiin keskilinjalla niiin lähellä äijää (Viskillehän ei ole maailman yksinkertaisinta pitää nenää auki takaisin tullessa, varsinkin mitä lähemmäksi minua tullaan..), tällä kertaa Viski yllätti ja pongas äijän! Tähän piti tulla ilmaisu, Viski pyöri maalimiehen ympärillä ja tuli kiven takaa kurkistamaan hölmistyneenä meitä keskilinjalla, palasi takaisin ja teki ilmaisun. Ihan hyvä, vähän erilainen maalimies oli tämä :-), metrin kahden näyttö sujui ongelmitta :-p. Sitten otettiin tyhjiä vielä muutamia ja oikeaan takakulmaan tosi syvälle oli laitettu suora palkka äijä. Tätä äijää ei Viski meinannut millään löytää, etsi kyllä, mutta jostain syystä kääntyi koko ajan tekemään taakse töitä, edellisen piilon suunnalle. En tiedä olisiko Viski löytänyt äijän sitten, jos olisin lähettänyt reilusti edestä päin ja ikäänkuin ohjannut koiraa tekemään taaksepäin löydön, tuuli taisi kyllä näin jälkeenpäin ajatellen käydä juuri niin päin. No, parin lähetyksen verran annoin Viskin tehdä töitä tuolla ja sitten lopulta oli pakko käydä hakemassa haju maalimiehestä, kun meinasi itselläkin usko loppua, ettei se äijä ole siellä missä pitää (vähän oli Inton treenivuorolla äijät sekaisin piilojen merkeistä..). Kyllähän äijä oli siellä missä piti, syvyyttä oli paljon ja ilmeisesti tästäkään syystä meidän pieni ja rehveli "muka hakukoira" ei sitten tätä maalimiestä löytänyt. Yllättäen hajuhaulla meni hyvin :-o.
Ihan jo alkujaan ekalla lähetyksellä mun mielestä Viski reagoi tämän maalimiehen hajuvanaan, mutta jostain syystä ei sitten vaan motivaatio (?) riittänyt paikallistamaan äijän sijaintia. TÄmä on se seikka mistä syystä Viskistä ei koskaan tule mitään huippuhakukoiraa, en vain osaa sen heikkouksia tuolta osin piilottaa saati kääntää vahvuudeksi, kaiken lisäksi tuo on vähän turhan merkittävä heikkous hakukoiralta.