Ennen hallituksen kokousta saatiin Hannan kanssa kasaan pikku tottistelut. Viski ensin paikalla oloon, tosin ottettiin nyt vain niin, että ensin pk-ilmoittautuminen ja siitä Viski paikalla oloon ja heti piiloon päästyäni tulikin jo takaisin ja nostatin Viskin perusasentoon (jess, ei jumita edelleenkään :-p) ja siitä sitten palkkaus. Eli tälläinen hyvin lyhyt versio tällä kertaa. Ja palkkailin myös hyvästä kontaktista ilmoittautumisessa ja hyvästä seuraamisesta paikalla oloon mentäessä. Sitten VIski takaisin autoon ja uudelleen Huin treenien jälkeen.

Otin piiiiiiiiitkää seuraamista, ensimmäinen pätkä koko kentän mittainen ja vielä kentän reunalta ylitsekin - joka on muuten Viskille ihan hurjan vaikeata. Sen mielestä kentältä EI voisi mennä yli ja seuraaminen alkaa heti huonontua, kun tullaan kentän rajalle, erityisesti jos hiekkakenttä vaihtuu nurmikkoon tai metsikköön. No, nyt sitä sitten harjoiteltiin. Alun edistämisen jälkeen seuraaminen oli muutoin hyvän tuntuista - toki, jos joskus pennun vielä saan, niin pyrin kyllä tuon seuraamispaikan saamaan selkeästi taaksepäin mitä Viskillä on. Sehän on parhaimmillaankin siis turhan edessä. Seuraamisen jälkeen jääviä, istumiset tänään hiiiitaat. NIitä otettiin sitten avuilla muutama, mutta en kyllä saanut niitä nopeutumaan. Täytyypä ottaa nyt kuurina jokaisesta istumisesta palkaten nopsasti, se on oikeastaan ainoa millä saan Viskin ymmärtämään mistä on kyse.. jos haen sille pakotetta tai edes pientä fyysistä apua liikkeeseen niin siitähän tulee entistä epävarmempi, mutta nopeilla palkkauksilla sen sijaan se tuntuu ymmärtävän mitä kannattaa tehdä.. Myös yksi maahanmeno ja siitä pitkä luoksetulo. Luoksetulon vauhtiosuus vielä vähän hirvittää, kun ei ole ihan varma onko koira vielä täydessä juoksukunnossa vai ei .. Otin myös noudon luovutuksia, nyt ei tullut vinoa luovutusasentoa. Ja pieni "palautussuunnan nouto", joka on Viskin mielestä aika tylsä liike eli tuolla ei häävisti vauhtia lisätä. Täytyy kolmionoutoja taas jatkaa, kunhan siihen olemme valmiita :-). Loppuun sitten vielä jotain temppuja, mitä lie peruutusta ja vähän kaukon asentoja.

Ihan jees... vaikka toi hidas istuminen aina vähän tympii, mutta no... sitä pitää treenata - yllättäen.

Kokouksen jälkeen Viski pääsi vielä uimaan. Nyt oli frisbee mukana, jota sai mukavasti heitettyä pitkälle ja Viskikin pääsi uimaan ihan kunnolla. Sen verran nyt rauhassa veteen mentiin, että vaadin siltä veteen menon ja uinnin aloittamisen aina ennen heittoa, näin vältytään niiltä superhypervaarallisilta veteen hyppäämisiltä.

Loppuun on vielä pakko ihmetellä koirien makuaistia.. Nimittäin miten voi olla mahdollista, että yksi suurimmista herkuista on mahalaukku?? Sulatin pakkasesta naudan mahaa ja lätkäisin sen puolisulaneen pakastepussukan auki pihanurmikolle (juu, tätä herkkua EI sisällä syödä) ja molemmat koirat suurin piirtein imivät nurtsin multineen, että jokainen ihaaana murunen saatiin varmasti talteen. Se on melkoisen ällöttävän näköistä ja hajuista, mutta ilmeisen herkkua... Ja kuulema ihan tervellistäkin :-O