Tänään oli omat treenit Länsi-Teiskossa. Treenin alkajaiseksi annettiin Timolle hieman myöhästynyt joululahja, sellainen lippis, jossa tekstinä ORJAPIISKURI :-) ja lisäksi aikas hieno bordercollie puomilla (vai keinulla?) -kuvalla varustettu collage. Varsinkin tuo lippis oli aika mainio ;-).

Itse treenit olivat kaksijakoiset.. kaksi ekaa rataa onnistui aika kivasti, mutta sitten kaksi viimeistä oli aika säätämistä ja sähläämistä. Jotenkin oma keskittyminenkin herpaantui, johtui kai eniten siitä, että kahdella viimeisellä radalla oli vaikeat keppikulmat, jossa sain aikaan vaan tuhottoman määrän käsille puremisia ja muutenkin epäonnistumisia - noita me ehkä nyt EI keppien kanssa kaivattaisi.
Pujottelusta yleisesti Timo huomasi pari ihan perusvirhettä, eli Viski ei kestä yhtään, jos mä loittonen (tai tiivistän liikaa) pujottelun aikana ulospäin, se tulee heti perässä TAI tekee sen kahden välin pujottelu-virheen. Toinen juttu oli taas sama vanha, eli mun kävely/juoksun rytmitys, Viski on näissäkin vielä ihan liian tarkka. Parasta olisi, jos voisin "töpöttää pienillä askelilla" vieressä, kuitenkin niin etten ahdista koiraa nopeuttamaan rytmiä. Pienet askeleet auttaa paremmin mua pitämään saman rytmin yllä ja liikkumaan tasaisemmin, kuin harppomalla vieressä. Pienestä nämä jutut on kiinni, mutta kun koira ei osaa vielä pujottelua varmasti, niin sitä vaan pitäisi osata auttaa niillä _oikeille_ keinoilla.
Pujottelu muuten tuntui tänään notkeammalta ja nopeammalta kuin aiemmin, liekö venytykset ja vanutukset auttaneet ja Viski taipuisi vähän paremmin. No, en osaa sanoa.