Ihme ja kumma on tapahtunut - Viskistä on tänään tullut KVA!! Jiihaa, välillä tämä jo tuntui lähes epätoivoiselta, vaikkei niitä kisoja nyt meillä kovasti takana olekkaan... Mutta melkein tekisi mieleni sanoa, että vastoinkäymisten jälkeen tämä tuntuukin nyt yllättävän kivalta :-).

Kisat pidettiin Kangasalla ja olivat 20 koiran kisat. Voittajaluokassa viisi koiraa, tai itseasiassa neljä saapui paikalle. Aloitettiin henkilöetsinnällä Pälkäneen metsiköissä, Viskille viimeinen suoritusvuoro. Psyykkasin aamusta alkaen itseäni vain onnistuneeseen suoritukseen, väkisin käänsin ajatukset pois valeilmaisuista ja tuttiongelmasta. Kun saatiin onnistunut nenänavauskin ja siitä suoraan kisa-alueelle niin oma fiilis oli oikeasti ihan kuin olisin mennyt hakutreeneihin!! Ja voi veljet - sitä ei kukaan tule jälkeenpäin selvittämään johtuiko se juuri tästä, mutta Viski ei tehnyt pienintäkään elettä valeeseen / tuttiongelmaan päin!! Vasemmasta etukulmasta aloitettiin, siihen tyhjä. Sitten oikea etukulma, josta kaarsikin heti äijälle, joka sijatsi umpparissa ison risukasan alla keskilinjasta n. 20 m syvyydessä eikä ihan tiukassa etukulmassa. Siihen hyvä ilmaisu ja näyttö - tosin tuomarin mielestä teki ilmaisussa jonkun kaarroksen, en oikein tiedä minkä. Sitten taisi olla jo seuraava pisto vasemmalle n. 50-60 m kohdalla, josta nosti sitten n. 110 m olleen äijän. Tässä ilmaisulla vei mut keskilinjaa pitkin äijälle (tämä alkoi vähän jännittää matkalla....) vaikka tuli metsästä itse pois... Tästä tuomari ei tykännyt :-). Sitten risteiltiin ihan kivasti siihen asti, kunnes 200 metrin kohdalla molemmin puolin alkoi tosi kurjakulkuista hakkuuaukeeta. Viski teki tähän pari huonoa pistoa, selkeästi kertoi ettei siellä kukaan ollut ollut haisuttelemassa :-p, ja n. 250 metrin kohdalla vasemmalla näin selkeästi, kun nappas maalimiehen haisun ja katos johonkin sinne metsän siimekseen. Tuli tovin päästä rullan kanssa ja siihen sitten hieno ja määrätietoinen näyttö vielä lisäksi, äijä oli ehkä n. 270m kohdalla. Jesss!! Pari pinnaa ilmaisuista lähti ja tuomari moitti meidän tuota 200 metrin kohtaa ja ihmetteli kun en korjannut pistoja vaikka koira olisi hänen mielestään sen kestänyt. 164 pinnaan oli ihan jeeesss, tuomarina Teijo Hanhilampi. Viski olikin ainoa voittajan koira, joka nosti kolme äijää.

Sitten tottikseen. Tästä annan itselleni myös täyden kympin ja papukaijamerkin - kuten henkilöetsinnästäkin! Psyykkasin itseni oikeasti ihan tosi "raivoon", sellaiseen, että en antanut Viskille mitään mahdollisuuksia pelleillä seuraamisen ekalla suoralla. En ole oikeasti koskaan saanut itseäni tuollaiseen fiilikseen mennessä tottikseen, oli ihan makee meininki!! Ja se näkyi myös koirassa - ikinään ei ole tehnyt noin hienontuntuista tottista, vaikka joukkoon mahtui yksi mokakin eli seisomisen meni jostain syystä istumaan! Meidän tosi vaikea liike eli seuraamisen ensimmäinen suorakin oli sellaista, että tunsin kuinka Viski painoi jalkaani vasten ja ihan oikeasti halusi vain ja ainoastaan tehdä mun kanssa hommia - muista viis! Vitsi toi tuntui hienolta, kun tuon liikkeen kanssa ON ongelmia ollut. 96 pistettä saatiin Jani Heinilältä.  Tokikin pisteet olivat vähän yläkanttiin mielestäni, mutta aivan sama - tekeminen tuntui ihanalta!! Ja saatiin kovasti kyllä kehujakin yleisöltä :-). Näin jälkeenpäin ajateltuna toi fiilis taisi tulla vain siitä mitä Maria sanoi minulle niistä Viskin pelleilykontakteista... eli näytä sille kunnolla mitä tarkoitat ja sen, että suutut kun virheitä tehdään. Musta tuntui, että Viskin oli nyt helpompi tehdä tottista, kun olin niin tosissani, ettei sillä ollut vaihtoehtoja tehdä muutakuin "anella" multa käskyjä, jotka voisi tehdä oikein... Jännää... mutta mitä enemmän tota kelaa, sen loogisemmalta toimintamallilta tuo Viskille tuntuu.. Tietyllä tapaa Viski taitaa olla koira, joka ottaa heti tilanteesta vaarin, jos sille antaa sen mahdollisuuden...

Sitten alkoikin jo vähän puntissa tutista, kun aloin laskea esineruudun tarvittavia pisteitä... Kun eka esine nousi heti ekalla pistolla nopsaan niin taisi siihen mennä koko ruudun tsemppi :-). Toinenkin esine tuli melko pian ja siinä kohden oli ihan pakko jo vähän tuulettaa... Kolmas esine paikallistettiin vasta ajan mentyä umpeen, eli siinä mielessä ei voinut täysin tyytyväinen kyllä missään nimessä ruutuun olla, mutta onneksi se riitti tänään :-). Teijo tuomarikin taisi mennä hämilleen meidän kva-tuuletuksesta, että antoi "täydet" 24 pistettä  - aika harvoin kahdella esineellä noita pisteitä taitaa saada :-). Lopputuloksena ihan jees 284 ja kokeen parhaat pisteet.

Joten - KIITOS erityisesti hakuporukkamme, olemme makee jengi!! Toivottavasti näitä valionarvokahvitteluja saadaan tulevaisuudessakin nautiskella sitten taas uusien koirien valioitumisen myötä :-)!

Nyt taidankin kaivaa jälkivarusteet naftaliinista, vielä ehtii vähän jälkitreenejä ottaa (toivottavasti) ennen lumien tuloa.