Olin sunnuntaita viettämässä hakupäivän merkeissä Keuruulla. Päivä oli kertakaikkisen hieno, pikku pakkasta ja hento lumikerros maassa, koulutettavat koirat hyviä ja ohjaajat innokkaita. Treenipäivä vierähti "hieman" odotettua pidemmäksi, sillä me treenattiin kahdeksaa koiraa seitsemän tuntia... No, toivottavasti jokainen sai edes jotain vinkkiä irti tuosta päivästä.

Viskikin pääsi treenaamaan hakua lähes kahden kuukauden tauon jälkeen! Ja poika otti kyllä ilon irti koko rahan edestä... Meidän treeni oli tälläinen: molemmissa etukulmissa n.25 m aluetta eteenpäin äijät  suora palkka, seuraava äijä oikea 200m suora palkka, seuraava 270m vasen kiintoilmaisu ja vielä 300m oikea ja suora palkka. Maasto oli upea luminen kangasmetsä, joka toiselta puolelta kevyesti nousi ylöspäin ja yllättäen toisella laski :-). Viski ensin vasemmalle etukulmaan ja painalsi vissiin 60 metriä kulmasta yli alueen ihan sikana ja tuli ihan yhtä lujaa takaisin. Selkeä paineet pois pisto.. Uusi lähetys ja sillä löytyi äijä. Oikealta etukulmasta löytyi äijä rauhallisemmin, tässä maalimies toikin Viskin mulle, muut kävin itse hakemassa, ja niin palkkoina osalla oli sekä lelut että namit ja osalla pelkät namit. Sitten tyhjiä tuohon 200 metriin asti, Viski teki tosi tosi laajoja pistoja aluetta koko ajan eteenpäin, välillä jouduin jopa huutamaan sitä vähän pois kun tuntui että olisi jatkanut takarajaa pitkin vaikka 300 metriin asti - huhhuh. Oikealta 200 m löyty oli ok. Sitten taas tyhjiä, joissa ihan sama juttu, melkoisella innolla meni ja unohtui vähän tuo perus"laatikkoajatus", mutta taaksepäin ei sentään työskennelly - eteenpäin kylläkin sen edestä!! 270m ilmaisu oli hyvä, kaaduin näytöllä melko rytäkällä, Viski pysähtyi mutta jatkoi sitten vauhdilla näyttöä. Viimeisen äijän löytö oli ihan ok.
Niin, tossa 200 m kohdalla sattui mulle kämmi - alue oli niin samannäköinen ja merkit näkyi huonosti, että Viski oli kuulema käynyt 200 m piilossa kun  se oli tyhjillään (äijä siirtyi sinne vasta luvan saatuaan), mutta mä en sitä ollut huomannut (ei siis tehnyt valetta ;-D) ja laitoin maalimiehen sinne piiloon, josta onneksi suora palkka olikin tarkoituksena tehdä. Ehkä se nyt ei ollut maailman vakavin moka, mutta toki tommosia ei tarvis tulla.

Pari juttua treeneistä jäi mieleen, eli ensinnäkin mikään ei säily ikuisesti ellei treenaa... Tällä tarkoitan noita tyhjiä pistoja :-).  Nyt ne tyhjät eivät tosiaankaan olleet kauniita, mutta oikeastaan se ei nyt tunnu kovin isolta murheelta, sen saa takaisin kuriin kun otetaan paljon suoria löytöjä. Mutta kokonaisuudessaan 300 metrin rata ei tuntunut Viskille missään, työskenteli tosi motivoituneesti ja palkkailin hyvillä mielin tyhjistä mitä en ihan aina ole voinut tehdä (Viskihän välillä tekee "näennäisiä" tyhjiä ja tästä syystä en ole palkannut usein). Oli kiva huomata että rataa olisi voinut jatkaa vielä varmastikin vaikka kuinka ja paljon pidemmälle, ei tuntunut koiralla missään. Ihan mukava treeni vaikka noi tyhjät olikin kaikkea muutakuin sellaisia kuin haluaisin niiden olevan :-). Mutta uskoisin että niihin saadaan parannusta melko helpollakin.

Niin, ja vielä sellainen juttu, että eilisessä treeneissä keskityin jokaiseen lähetykseen huolella ja kaskas Viski ei varastanut yhdellekkään lähetykselle ja lähetykset onnistuivat melkoisesti voisi sanoa nappiin!! Keskittyminen tekemiseen siis kannattaa :-). Sen lisäksi olin huolellinen keskilinjalla - turhat kävelyt ja pyörimiset siinä pois, itse heti valmiina seuraavassa lähetyskohdassa, kun koira tulee takaisin, samantein koira "kiinni" ja keskittymään lähetykseen. Tämä toimi eilen myös tosi hyvin. Jatkossa nämä asiat vain _tulee_ muistaa, sillä koira ei näitä voi tehdä, ne lähtee vain omasta toiminnasta.